Bewustzijn en je brein

Als we praten over #longevity dan hebben we het niet zozeer over getallen van leeftijdsjaren maar vooral over de kwaliteit van leven in die jaren! En dan komen we uit bij bewustzijn en het brein.

We bezitten allemaal een eigen apotheek bezitten met een verbijsterend aantal geneeskrachtige stoffen: onze hersenen!

Onze hersenen kunnen zelf stoffen aanmaken die het welzijn van ons lichaam verzorgen, die ons in staat stellen om genot en geluk te ervaren en die ons beschermen tegen pijn. Neem bijvoorbeeld endorfinen. Endorfinen zijn de natuurlijke pijnstillers van het lichaam. Het effect van endorfinen is te vergelijken met hele sterke farmaceutische middelen als morfine. Onze eigen hersenen produceren geneeskrachtige stoffen die overeenkomen met wat een arts je voor kan schrijven.

Hoe we denken, de kwaliteit van onze gedachten, speelt hier een hele grote rol in! Ook en vooral onze gedachten zijn informatie voor onze lichaamscellen. Ons lichaam zal daar naar reageren. We zijn in staat om door de manier van hoe we denken acute stressreacties in ons lichaam te activeren. Dat volgen de meeste mensen nog wel. Maar we zijn óók in staat om in ons lichaam heel makende stoffen (eiwitten) ‘aan’ te zetten.

Bewustzijn is werkzaam in, door en via ons lichaam. Bewustzijn werkzaam via het lichaam kan de juiste stoffen creëren die op dat moment nodig of gewenst zijn. Nodig voor herstel, vitaliteit en geluksgevoel.

Het is van essentieel belang dat we kennis hebben over de werking van ons brein en onze biologische programmering gaan begrijpen. Hebben we hier geen weet van, dan is het heel goed mogelijk dat onze biologische programmering zelfs de beste intenties van onze bewust geest saboteert. We lezen de laatste jaren veel over de Law of Attraction en over manifesteren en creatiekracht. Loop je hiermee vast, dan is het de moeite waard je eens te verdiepen in het mooie lichaam waar je in woont en meer kennis te krijgen over de werking ervan.

We zijn geen mensen met een ziel, maar we zijn zielen ín een menselijk lichaam. En ons lichaam is ons prachtige voertuig waarmee en waar doorheen we kunnen creëren en manifesteren.

Hoe denk jij hierover? Ik lees jouw reactie graag!

Liefs,

Annemarie

Als je deze blog wil delen met je connecties, dan vind je deze hier. Dat zou ik echt super vinden en heel veel dank!

Recommended Posts

2 Comments

  1. Helemaal eens Annemarie, het maakt me blij dat ik zelf invloed kan nemen op mijn prachtige voertuig op aarde. En dat mijn cellen niet alleen ‘verslaafd’ kunnen raken aan stress, maar juist ook aan helend bewustzijn.
    Zelf heb ik gemerkt dat, toen ik eenmaal aandacht ging schenken aan mijn voeding en suppletie, dat met name mijn time management kwaliteiten en focus enorm vooruit gingen. Ik voelde me niet alleen beter, ik voelde me ook meer ‘in control’ van mijn welbevinden

  2. Ja tof is dat he! Dankjewel voor je mooie reactie. We kunnen zelf zo enorm veel invloed uitoefenen op hoe we ons voelen en hoe we functioneren. Eigenlijk zou dit een vak op school moeten zijn.. Vitaliteit- en Gelukskunde of zoiets 😉


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *