DNA onderzoek

Je genen bevatten ontzettend veel nuttige informatie die je kunt gebruiken voor het verbeteren van je leefstijl en gezondheid. Ze geven inzicht in hoe jouw lichaam werkt, onder andere op het gebied van voeding, sport, biologische veroudering en stofwisseling. De Nutri-Gene Expert DNA leefstijl test geeft je inzicht in 55 verschillende leefstijl onderdelen waardoor je je bewust wordt van de werking van je lichaam. Ieder onderzoek bij de Nutri-Gene Expert DNA test combineert informatie over jouw genen met persoonlijk advies, met relevante wetenschappelijke achtergrond. Als je zicht hebt op je genetische sterke en zwakkere punten kun je, waar nodig, aanpassingen doorvoeren in je leefstijl en voedingspatroon om zo je maximale potentieel te bereiken

De Nutri-Gene Exptert DNA leefstijl test geeft je inzicht in je aanleg, zowel ter preventie als voor het optimaliseren van je leefstijl en gezondheid. De 55 verschillende onderdelen die onderzocht worden geven een compleet overzicht van jouw aanleg met betrekking tot leefstijl. Hierbij wordt ingezoomd op breinaanleg zoals stress opbouw en pijngevoeligheid, fysieke aanleg zoals spier type en blessure risico, herstelfactoren zoals ontstekingsgevoeligheid en methylering, leefstijlfactoren zoals behoefte aan ontspanning en lactose tloerantie, macronutrienten zoals reactie op koolhydraten en verzadigde vetten en micronutrienten, zoals verschillende vitaminen en mineralen. Onder de knop ‘biomarkers’ vind je een uitgebreid overzicht.

Hoewel ons DNA voor 99,9 procent identiek is, zorgt het laatste 0,1 ervoor dat wij allemaal verschillend zijn. Zo kan het zijn dat de één niets aankomt door het eten van veel koolhydraten, terwijl de ander zelfs met een lagere inname koolhydraten wat kilo’s aankomt, of presteert de één onder druk juist beter dan gewoonlijk terwijl de ander er slapeloze nachten aan overhoudt. We beschikken over genen die verantwoordelijk kunnen zijn voor overgewicht of een vergroot risico op hart- en vaatziekten, en zo zijn er vele genen die bepalend zijn voor hoe ons lichaam werkt.